معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری همچنین درباره کسری بودجه 8500 میلیارد تومانی بودجه 88 ناشی از حذف بند مربوط به هدفمندکردن یارانه ها توسط مجلس، گفت: این رقم کسری بودجه نیست، کسری بودجه مقوله دیگری است. کسری بودجه به این معنا است که یا منابع پیش بینی شده ای تحقق پیدا نکند و یا هزینه های پیش بینی شده ای افزایش یابد.
وی رقم 8500 میلیارد تومان را عدم تراز بودجه عنوان و تصریح کرد: امکان به صفر رساندن این رقم در زمان رسیدگی به بودجه و اعمال تغییرات آن ممکن نشد، بنابراین مجلس بند 60 قانون بودجه را برای اعمال نظر دولت در این خصوص در نظر گرفت.
برقعی ادامه داد: کاری که باید توسط مجلس انجام می شد و این رقم را از برخی بخشها به دلیل تراز شدن بودجه کسر می کرد، در اختیار دولت گذاشته شد و مجلس عنوان کرد که دولت با توجه به شناخت بهتر اجزای بودجه، می داند که کاهشها را از چه بخشهایی انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: 8500 میلیارد تومان کسری بودجه نیست، بلکه اقدامی است در راستای تراز بودجه، زیرا بودجه سندی سالانه است که باید منابع و مصارف آن با یکدیگر تراز و جمع جبری آنها صفر شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری گفت: این موضوع یک صورت مسئله بود که در مجلس به همان صورت باقی ماند و به این شکل نیز توسط دولت حل شد.
وی اضافه کرد: اگر در همین قانون بودجه، برخی از منابع محقق نشود و برخی از هزینه ها نیز بنا به دلایلی افزایش پیدا کند، کسری بودجه خواهیم داشت، مثلا ممکن است دستگاهی رقمی برای پرداختهای خود کسری داشته باشد.
برقعی خاطرنشان کرد: دولت در بودجه ای که مربوط به حقوق مردم است، به هیچ وجه نخواهد گذاشت که مشکلی برای دستگاهها ایجاد شود اما تنظیم میزان منابع دستگاهها نیز باید به میزان منابعی باشد که بر اساس تکالیف بودجه و اصل بند 55 مشخص شده است، ضمن اینکه دستگاهها نباید هزینه مازاد برای خود ایجاد کنند و از کارهایی که ضروری نیست، اجتناب نمایند.
وی خاطرنشان کرد: رقم 8500 میلیارد تومان عدم تراز بودجه 88 که مجلس رفع آن را بر عهده دولت گذاشت، دولت نیز رقم مذکور را از بودجه دستگاههایی که باید کسر می شد، کسر و آن را از طریق مصوبه ای ( مصوبه دولت) ساماندهی کرد.
نظر شما